Artjournaling Online

 

Artjournaling vanuit je h’art

Maak je eigen visuele dagboekje

Inspiratie en experimenteren op jouw manier

Artjournaling lijkt je hartstikke leuk, je wil ook graag ervaren hoe heerlijk het is om te doen. Je wil heel graag iets gaan maken, lekker creatief bezig zijn, je handen jeuken. Je weet misschien niet zo goed hoe je kunt beginnen, je denkt dat het heel moeilijk is, of misschien ontbreekt het je aan inspiratie?

Ik ga je daarbij helpen! Met deze cursus van 8 modules en een paar hele leuke extra’s neem ik je mee in het hele proces van artjournaling. Van durven starten en materiaalkennis tot en met inspiratie en experimenteren.

Je leert je artjournal te gebruiken op een manier die bij jou past. Als visueel dagboekje, als experimenteerboekje of als inspiratieboekje.

Ik ga je inspireren en uitdagen om te gaan experimenteren, om losser en vrijer te gaan werken en om op jouw eigen manier je ideeën te gaan verbeelden.

‘Je moest eens weten wat je bij mij hebt losgemaakt….De angst voorbij, alles borrelt en bruist. I love it!’

‘Bedankt voor de inspiratie die je me hebt gegeven. Je bent op het juiste moment op mijn pad gekomen!’

-Deelnemers Artjournaling-

Rode draad in al mijn lessen en workshops is om jou losser en vrijer te leren werken. Om je dichter bij jouw manier van werken te laten komen. Het plezier wat je daarin hebt, daar doe ik het voor!

Artjournaling is een superfijne manier om dit te bereiken. Je gaat jouw visuele dagboekje maken en dat is helemaal en alleen van jou. Iedereen kan meedoen. Je doet dit voor jezelf, er is geen goed of fout. Ik ga je stimuleren om te experimenteren en om er zoveel mogelijk van jezelf in te leggen.

Als je de cursus hebt gevolgd dan weet je alles over materiaal- en gereedschapsgebruik, heb je veel inspiratie en ideeën om mee verder te gaan en weet je hoe je je artjournal kunt gebruiken op een manier die bij jou past. Je hebt een stevige basis om mee verder te werken. Waarschijnlijk heb je na de cursus al bijna een boekje vol, zo leuk is het om te doen!De cursus is opgebouwd uit videolessen, documenten, afbeeldingen en leuke extra’s. De lessen gaan over materiaalkennis, handige tips en trucs om te starten en over je creatieve brein. Natuurlijk krijg je ook veel inspiratie en ideeën aangereikt, help ik je over je ‘drempelvrees’ heen en stimuleer ik je om er zoveel mogelijk van jezelf in te leggen. Bovendien geef ik je een volledige inkijk in mijn eigen artjournal en mijn experimenteerproces, ter inspiratie.

Je krijgt 4 maanden toegang tot de online cursus en onbeperkt toegang tot de besloten Facebookgroep. De besloten Facebookgroep is optioneel, maar superleuk om daar ook mee te doen! Deze heeft veel meerwaarde, want hier kun je je werk delen, elkaar inspireren en krijg je wekelijks tips en feedback van mij en hier kun je al je vragen stellen. Na aanmelding krijg je direct toegang tot de Facebookgroep waar ik alvast leuke tips en weetjes deel. Daarnaast is er een maandelijkse Q&A via Zoom en minimaal 1 x een live online avond samen aan het werk vanaf je eigen plek!

Wat is Artjournaling?

Een artjournal is een visueel dagboekje, waarin je kunt experimenteren, verbeelden en nieuwe technieken uitproberen. Je kunt er je persoonlijke touch aan toevoegen met bijvoorbeeld krantenknipsels, recepten, mooi cadeaupapier, tickets of prints.

Kan ik meedoen, ik heb nog nooit zoiets gedaan?

Iedereen kan meedoen, of je nou veel of weinig creatieve ervaring hebt. Je werkt op je eigen niveau, op je eigen manier. Het is jouw eigen experimenteerboekje waar je je eigen draai aan geeft.

Wat moet ik allemaal aanschaffen?

In eerste instantie niet zoveel. Met een sketchbook wat potloden, stiften of markers, een klein beetje verf, papier en tijdschriften kom je al een heel eind. Tijdens de lessen kun je hier mee vooruit. En gaandeweg kun je je collectie natuurlijk altijd uitbreiden. In de cursus leg ik je van alles uit over de mogelijkheden van materiaal.

Hoe weet ik wat voor sketchbook/artjournal ik moet kopen?

Dat leg ik je uitgebreid uit voorafgaand aan de cursus. Waar je in ieder geval op moet letten is dat het papier minimaal 140 grs is en dat het bij voorkeur niet te groot is, A5 of 20×20 cm is goed. Ze zijn er in allerlei prijsklassen, maar tussen de 5-12 euro heb je een kwalitatief goed boekje te pakken.

Wat bedoel je met los en vrij en op mijn eigen manier?

Artjournalen begint met de eerste stap, het durven beginnen. Daar help ik je bij. Daarna neem ik je mee in het proces van loslaten en experimenteren en ga je ontdekken wat voor jou werkt en krijg je inspiratie aangereikt die je gaat verwerken in je journal op een manier die bij jou past. Ook jij kunt de flow ervaren van het artjournalen!

Maar dat beginnen, dat vind ik zo lastig…….

De drempelvrees, die wij allemaal in meer of mindere mate hebben, daar ga ik je overheen helpen met hele concrete tips om te starten. Kleine waarschuwing vooraf: als je eenmaal begonnen bent is het moeilijk om er mee op te houden, zo leuk is het!

Waarom vier maanden toegang tot de online cursus Artjournaling?

Dat is een bewuste keuze. Ik wil je namelijk graag helpen om in actie te komen en het tot een succes te maken voor jezelf.  Uit ervaring weet ik dat een dergelijke cursus vaak wordt gezien als iets wat je later kunt oppakken. Maar ik gun het je om hier echt prioriteit aan te geven, de ruimte te maken die nodig is om er werk van te maken voor jezelf.

Just Do It!!

Je hebt met 4 maanden ruim de tijd voor de video’s en inspiratieopdrachten. Je kunt het alsnog in jouw eigen tempo en volgens jouw intuïtie volgen. Deze cursus is een stevige basis waar je vervolgens zelf mee verder kan werken op jouw manier.

Wat krijg ik allemaal als ik me inschrijf voor deze cursus?

Je krijgt inzicht in materialen, gereedschappen, technieken en concrete tips hoe deze te gebruiken. Ik ga je heel veel inspiratie geven en je helpen om ‘gewoon’ te beginnen en om te experimenteren. Je krijgt 2 extra lessen met inspiratie en 1 extra module ‘creatief schrijven in je artjournal’. Je krijgt toegang tot een besloten Facebookgroep en maandelijks een live online Q&A sessie via Zoom. Ook gaan we minimaal een keer live en online aan de slag met een inspiratieopdracht. Je krijgt na je aanmelding direct toegang tot de besloten Facebookgroep waar de voorpret alvast kan beginnen.

 1. Klaar voor de start – 3 lessen
 2. Materiaal en gereedschap – 2 lessen
 3. Gewoon beginnen – 2 lessen
 4. Je creatieve brein – 3 inspiratieopdrachten
 5. Inspiratie – 8 inspiratieopdrachten
 6. Het proces, een inkijkje – 2 lessen
 7. Creatief schrijven – 4 lessen en inspiratie
 8. Wat kun je er nog meer mee – 3 lessen
 • Je krijgt toegang tot de cursus in mijn Online Atelier leeromgeving t.w.v. 200 euro. Daarbij hoort ook persoonlijke toegang tot een besloten Facebook groep, waar je je werk kunt delen, wekelijks tips en feedback krijgt en je al je vragen kunt stellen en tussentijdse live online Q&A sessies om je vragen te stellen of om feed-back te krijgen.
 • Een live online ‘werksessie’. Samen live online aan de slag met een inspiratieopdracht, waarde 30 euro
 • Extra module met inspiratie door een volledig kijkje in mijn persoonlijke artjournal. Het proces, de technieken, ik laat het je allemaal zien. Waarde 49 euro
 • Extra module met ideeën ‘wat kun je er nog meer mee’ t.w.v. 49 euro
 • Extra module creatief schrijven in je artjournal met schrijfcoach Liek Steevensz t.w.v. 59 euro

   

   

  Deze cursus heeft een totale waarde van 387 euro

  Word jij hier enthousiast van?

   meld je dan nu aan speciale prijs van 149 euro

  en ga Artjournalen vanuit je H’Art

  Just Do It