Challenge KGP 2024

Soils

Graag nodig ik je met mijn werk uit tot een aardse reflectie. 

Lees de tekst, open het kistje en ontdek het goud…..

Aardse Reflectie

Onze aarde, de bodem waarop wij leven……..

Moeder aarde draagt ons allemaal met oneindig geduld, maar haar bronnen zijn niet eindeloos. Ben je je bewust van de kracht van onze aarde? Koester je de grond die je bewandelt? Leef je in harmonie met de natuur, luisterend naar haar fluisteringen?

De aarde, haar bodems en het rivierenlandschap van onze Gelderse Poort, met uitgestrekte vergezichten, gevoed door de kronkelende rivieren die ook de kunstenaars van de oevers verbinden. De rivieren doorkruisen het landschap, voeden onze gronden en onthullen zelfs af en toe verborgen schatten.

Kijk naar ons fundament, de bodem waar wij op leven, de natuur met haar rivieren, wateren, luchten en wolken die soms vervreemdend maar altijd prachtig zijn. Zie de rietkragen dansen in de wind, voel de rust en verstilling langs de oevers van de rivier waar het pontje zachtjes de overkant bereikt. Dijken en boerderijen zijn één geworden met het landschap, gehuld in een gouden gloed bij zonsondergang.

In onze handen rust goud – een gezonde bodemcultuur die ons voedt en verbindt. Hoe aanschouw jij dit alles? Kijk je met een heldere blik in de spiegel van de natuur, of vertroebelt een sluier van onwetendheid jouw zicht?

Challenge Kunstcollectief Gelderse Poort – Paasweekeinde 30-31 maart en 1 april 2024

  • Thema: Soils, inside/outside the box
  • Titel: Soils – Een Aardse Reflectie
  • Afmetingen kistje buitenzijde: 30x40x13,5 cm
  • Afmetingen canvas paneel binnenzijde: 25×25 cm
  • Gebruikte media binnen- en buitenzijde: acrylverf, roest, marmermeel, zand, acrylpasta’s, spiegel, tillandsia, ecoline, pigmenten, assen en paraffine.

Wil je er nog meer over weten of ben je geïnteresseerd in mijn werk dan nodig ik je uit om samen eens een kop koffie (of thee) te drinken. Ik vind het leuk als je een reactie achter laat!

Hartelijke groet, 

Sabrine Swanenberg