schilderen vanuit je h'art

Inspiratietraject – Nieuw

Schilderen vanuit je h'Art

 • Wil je meer dan het naschilderen van het mooie plaatje?
 • Zou je graag loskomen van je perfectie?
 • Wil je er jouw eigen draai aan geven, maar weet je nog niet zo goed hoe?
 • Zou je het witte doek of het lege vel papier wel eens op een heel andere manier willen benaderen?
 • Wil je ontdekken wat jouw manier van verbeelden is?
Daar kan ik je bij helpen!
 

Om losser te leren werken, is het belangrijk dat je eerst een aantal dingen weet om er vervolgens op je eigen manier mee aan de slag te gaan.

Ik vergelijk het een beetje met koken. Om te beoordelen welk ingrediënt je mist in je recept moet je wel weten welke dingen je allemaal nodig hebt om het voor jou zo lekker mogelijk te maken. Een snufje van dit of een scheutje van dat……..Dat is met schilderen net zo!

Tijdens dit traject krijg je inzicht in de ‘ingrediënten’ waar een kunstwerk uit bestaat: de verschillende beeldaspecten. Tijdens de atelierochtenden gaan we een beeldaspect of thema uitdiepen op verrassende manieren.  Je gaat hiermee experimenteren en ik begeleid je daarbij. 

We kijken ook hoe bekende kunstenaars deze ingrediënten verwerken in hun ‘receptuur’. Daarbij maken we gebruik van inspirerende filmpjes en van fotomateriaal. Dat helpt je om je eigen voorkeur, je eigen manier van verbeelden te ontdekken. 

Ik stimuleer je om te experimenteren met andere manieren van kijken. We gaan aan de slag met uitdagende opdrachten die je creativiteit en je verbeelding stimuleren en die je weghouden van perfectie. Je gaat niet voor het mooie plaatje en je werkt hoofdzakelijk abstract of figuratief. Het belangrijkste is dat het jouw unieke manier van verbeelden weergeeft. 

Hier in het atelier ga je lekker veel oefenen en experimenteren. Ik  begeleid je daarbij en ik stimuleer jouw creatieve brein. In de weken tussen de atelierochtenden in kun je thuis verder aan de slag en krijg je volop inspiratie en opdrachten mee.

Dit traject is een combinatie van maandelijkse lesochtenden, online inspiratie, persoonlijke feedback en tips. Je komt 8 keer naar het atelier. Je krijgt toegang tot een online cursusomgeving met alle theorie en de  inspiratie-opdrachten. Zo kun je tussendoor alles thuis doen wanneer het jou uitkomt. Optioneel is een sparsessie met mij van 30 minuten, live of via Zoom. 

Het is geschikt voor iedereen die al eens heeft geschilderd en het nu eens op een andere manier wil benaderen. Je hoeft geen professional te zijn, maar je wil wel graag groeien in jouw kunst. 

Een workshop kan heel ondersteunend zijn aan jouw leerproces en is een superleuke manier om nog meer te weten te komen over technieken en materialen. Daarom is dit traject inclusief  één workshopdag naar keuze!

Wil jij in 8 maanden leren om losser, vrijer en op jouw eigen manier te gaan schilderen door middel van:

 • Inzicht in de beeldaspecten, de ‘ingrediënten’ van je beeldende werk
 • Experimenteren met deze ingrediënten
 • Ontdekken wat jouw eigenheid in schilderen is
 • 8 maandelijkse lesochtenden in het atelier
 • Tussendoor (online) inspiratieopdrachten die je thuis kunt doen
 • Persoonlijke begeleiding en tussentijdse feedback
 • Informatiedocumenten met alle theorie en inspiratieopdrachten in online cursusomgeving beschikbaar
 • Een workshopdag naar keuze volgen

Meld je dan snel aan, er is slechts plek voor 4 deelnemers!

Twijfel je nog of wil je liever eerst meer informatie, dan bel of mail me gerust even!

 

Data 2024 - 2025

vrijdag 6 september

zaterdag 12 oktober

zaterdag 9 november

zaterdag 7 december

zaterdag 11 januari

zaterdag 8 maart

vrijdag 4 april

zaterdag 3 mei

Een keer per maand een vrijdag- of zaterdagochtend.  Steeds van 9.15 uur tot 12.30 uur. 

De online inspiratieopdrachten doe je tussentijds, op jouw eigen locatie, op een moment dat jou goed uitkomt. 

Als je een keer niet kunt komen, is dat geen probleem, je krijgt toegang tot mijn online cursusomgeving met alle lessen en inspiratieopdrachten. Hiervoor krijg je een persoonlijke inlogcode. Ook is het mogelijk om via Zoom deel te nemen als je er onverhoopt een keer niet bij kunt zijn. 

Ik werk met kleine groepjes van maximaal 4 deelnemers, zodat ik je met persoonlijke aandacht kan begeleiden. 

Jouw investering voor dit complete inspiratietraject is 597,- euro. Dit is inclusief de 8 lesochtenden, de tussentijdse online inspiratieopdrachten, een persoonlijke sparsessie van 30 minuten en 1 hele workshopdag naar keuze.

De lessen in het atelier zijn inclusief koffie, thee met wat lekkers. Verf, papier, kwasten of ander materiaal waar je graag mee werkt breng je zelf mee.  Hiermee ga je thuis ook aan de slag. Welke materialen dat zoal kunnen zijn, zie je in onderstaande te downloaden materiaallijst.

Wil je graag nog meer weten over de opbouw van dit traject welke beeldaspecten we gaan behandelen en wat voor soort inspiratieopdrachten ik heb bedacht? Ik heb daar een introductiegids voor geschreven met alle uitleg. Je kunt deze hier downloaden. 

Aanmelden of liever eerst wat meer weten? Dat kan allebei met de knop hieronder. 

Je mag me ook altijd bellen op 06-53724771