WIE BEN IK

Over mij

Sabrine Swanenberg
Kunstenaar en docent in mijn eigen ATelier

Creativiteit, in allerlei vormen, is voor mij van jongs af aan een rode draad in mijn leven. Schilderen is voor mij een echte uitlaatklep. Ik geniet ervan om te ontdekken wat kleuren, vormen en composities met elkaar kunnen doen. Altijd ga ik het experiment aan en ik gebruik daarbij een scala aan materialen en technieken. Dat zie je terug in de gelaagdheid van mijn werk.

Inspiratie om op mijn eigen manier te gaan verbeelden haal ik overal vandaan. Soms heb ik van te voren nog geen idee wat er op het doek zal verschijnen, of wordt het gaandeweg het werken iets totaal anders dan ik van te voren had bedacht. Voor mij draait het dan ook vooral om het proces en veel minder om het eindresultaat. Als ik niet tevreden ben, begin ik gewoon opnieuw. Dat is het mooie van schilderen: op elk moment kun je besluiten om opnieuw te beginnen.

Ik heb diverse cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van expressief schilderen en heb deelgenomen aan inspirerende creatieve trainingen. Aan de Vrije Academie heb ik een jaaropleiding Moderne Kunst afgerond. Ook laat ik mij regelmatig inspireren door (online) workshops. Al deze kennis komt niet alleen tot uiting in mijn eigen werk, maar zeker ook in mijn lessen en workshops. 

Ik heb gewerkt als opleidingskundige en heb nog steeds een passie voor leren en ontwikkelen. Deze expertise zet ik nu in bij het (online) lesgeven in mijn eigen atelier. Sinds april 2022 ligt mijn focus volledig op mijn kunst- en atelieractiviteiten en daarmee doe ik het leukste werk wat er is: 

Jou inspireren en begeleiden op je pad van creatieve en kunstzinnige ontwikkeling!

Meer over mijn manier van lesgeven lees je in dit artikel.

Een overzicht van mijn eigen werk zie je in mijn portfolio.

Als kunstenaar ben ik aangesloten bij het Kunstcollectief Gelderse Poort.  Bij het Kunstcollectief ben ik tevens coördinator van de regio Oost waar ongeveer 20 kunstenaars actief zijn.