Gebruiker avatar

Gelliplate printing – Verrassende Afdruktechniek

18 weken
Alle niveaus
3 lessen
0 quizzen
20 leerlingen

Een gelliplate is ontzettend leuk om monoprints mee te maken. Het internet staat vol met creatieve ideeën.  Je kunt er superleuke achtergrondjes mee maken, monoprints met vormen, kleuren, sjablonen etc. 

In deze cursus neem ik je echter mee in het maken van een afdruk vanuit een tijdschrift of een laserprintkopie met de gelliplate. 

Het lijkt allemaal erg makkelijk, in de praktijk is iets lastiger en vraagt het veel uitzoekwerk. Maar als je precies weet waar je op moet letten is het echt niet zo ingewikkeld. Dat heb ik allemaal voor je uitgezocht. Door veel experimenteren, trail and error, ben ik erachter gekomen hoe je afdrukken de meeste kans van slagen hebben.

In deze cursus laat ik het je stap voor stap allemaal zien. Je leert met welke materialen je het beste kunt werken. Waar je op moet letten bij de keuze van je afbeeldingen of je prints. Ik laat je zien hoe je het precies doet en je krijgt nog wat extra tips om mee aan de slag te gaan. Tot slot krijg je ook nog twee recepten om zelf een gelliplate te maken. 

Deze cursus bestaat uit 3 modules:

  1. Gelliplate printing met diverse Tijdschriften
  2. Gelliplate printing met Laserprints
  3. Gelliplate printing Extra Technieken en Recepten om er zelf een te maken

 

Een gelliplate is een flexibele, gelei-achtige, plaat die zich heel erg goed leent om afdrukken in te maken. Afdrukken van afbeeldingen, van bladeren, van sjablonen etc.
Natuurlijk een gelliplate. Daarnaast heb je acrylverf nodig in een donkere kleur en in een aantal kleuren die je mooi vindt. Verder diverse tijdschriften en allerhande materiaal en rommeltjes om mee te stempelen, decoreren, dingen die je vast nog wel in huis hebt.
Deze cursus richt zich uitsluitend op het maken van afdrukken met je gelliplate. Afdrukken vanuit verschillende soorten tijdschriften en vanaf laserprints. Daarnaast krijg je extra technieken, tips en inspiratie en een recept om zelf een gelliplate te maken.
Dat is een bewuste keuze. Uit ervaring weet ik dat cursussen met jarenlange toegang vaak naar de achtergrond verdwijnen en ik gun het je om er juist lekker mee aan de slag te gaan. Met vier maanden (18 weken) heb je echt heel ruim de tijd om de video's allemaal te bekijken en om zelf hele mooie afdrukken te gaan maken.
Zeker! Deze cursus is geschikt voor beginners en voor gevorderden. Iedereen kan mee doen! Kleine waarschuwing vooraf: het werkt enigszins verslavend :)