Alle Verrassende Afdruktechnieken

VERRASSENDE ALTERNATIEVE AFDRUKTECHNIEKEN

De  cursus ‘Verrassende Alternatieve Afdruktechnieken’ is een topper die ik al vele jaren met succes in het atelier geef als tweedaagse workshop. 

Omdat er zo ontzettend veel vraag naar is en mensen altijd enthousiast naar huis toe gaan, wilde ik graag nog meer mensen inspireren en kennis laten maken met de ongekende mogelijkheden van deze supergave technieken. 

Zo is deze online cursus ontstaan, als een nog completere variant van de tweedaagse workshop in mijn atelier. 

Een afdruktechniek is een fijne manier om een uitgangspunt te hebben om op verder te werken en om je creativiteit vervolgens de ruimte te geven.  

Je kunt kiezen voor je eigen afbeeldingen, kleuren, materialen en hoe je deze gaat gebruiken. Je gaat jouw eigen kunstwerkjes maken. 

Er zijn heel veel verschillende manieren om een afdruk te maken. In deze online cursus laat ik je 7 verschillende manieren zien. 

Deze online cursus geeft je inzicht in verschillende technieken die je op heel veel verschillende manieren kunt gaan toepassen. Op papier, op de omslag van een schriftje of notebook, in  je artjournal, op je schildersdoek en zelfs op zelfklevend canvas!

Met deze cursus van 10 modules en een paar hele leuke extra’s neem ik je mee in het hele proces van deze alternatieve afdruktechnieken. Er komt geen drukpers, belichtingsapparatuur of chemicaliën aan te pas, het zijn alternatieve druktechnieken. Ze zijn zo verrassend omdat je versteld zult staan van de kunstwerkjes die er onder jouw handen gaan ontstaan. 

Van waardevolle tips en handige weetjes tot essentiële do’s en dont’s, ik leg je alles haarfijn uit. Naast de verschillende afdruktechnieken, leer je ook hoe je door kunt werken op je afgedrukte afbeelding. Helemaal op jouw eigen manier met kleuren en materialen die jou aanspreken! 

Met recht verrassend! Ik had nooit gedacht dat ik zoiets moois kon maken’

‘Zo leuk om mijn eigen kunstwerkjes te maken!’

‘Bedankt voor je inspirerende lessen. Al die mogelijkheden die nu open liggen om hier mee verder te gaan!’

– Deelnemers cursus Verrassende Alternatieve Afdruktechnieken –

Werk van Mienke

Werk van Rob

Werk van Anke

Iedereen kan meedoen. Ervaring is niet nodig. Ik leg je alles stap voor stap uit, van materialen tot technieken en het verder uitwerken van jouw afdruk. Ben je kunstenaar, dan zijn deze technieken ontzettend leuk om te integreren in je schilderwerk. 

Als je de cursus hebt gevolgd dan weet je alles over materiaal- en gereedschapsgebruik, aan welke criteria je afbeeldingen moeten voldoen en kun je de technieken toepassen op een manier die jij fijn vindt. Bovendien krijg je inzicht in compositie en kleurgebruik. Je hebt zo een stevige basis om mee verder te werken.

De cursus is opgebouwd uit videolessen en een aantal leuke extra’s. In de videolessen vertel ik je over materialen, waar je op moet letten en doe ik de technieken voor. Ik geef je een aantal afbeeldingen die je kunt downloaden en gebruiken. Natuurlijk kun je ook eigen afbeeldingen printen of tijdschrift afbeeldingen gebruiken. In de cursus leg ik uit waar je dan op moet letten, want de ene techniek vraagt weer andere do’s en dont’s dan de andere!

Je krijgt 1 jaar toegang tot de complete online cursus. Als leuke extra krijg je een gratis startset met 8 prints die meteen geschikt zijn om mee af te drukken én twee velletjes zelfklevend canvas. Afdrukken op zelfklevend canvas is een bonusmodule, die tijdens de tweedaagse workshop in het atelier niet gegeven wordt. 

De prijs voor deze hele complete en verrassende cursus is

189 euro

Wat is er verrassend aan deze Afdruktechniek?

Het verrassende is het materiaal waar je mee werkt. Er komen geen ingewikkelde processen aan te pas, geen belichtingsapparatuur, drukpers of chemicaliën. De mogelijkheden en het resultaat zullen je zeker verrassen. Met een zelfgemaakte afdruk heb je een fantastisch uitgangspunt om je eigen creativiteit verder op los te laten. 

Kan ik meedoen, ik heb nog nooit zoiets gedaan?

Iedereen kan meedoen, of je nou veel of weinig creatieve ervaring hebt. Ik leg je stap voor stap uit hoe het werkt en geef je tips hoe je verder kunt werken en met welke materialen je dat kunt doen. Je gaat dit uitwerken op je eigen manier. Na het leren van deze techniek heb je een heel mooi uitgangspunt om mee verder te werken, wat je ook in deze cursus gaat doen. 

Wat heb ik allemaal nodig?

Papier, het medium/materiaal waar je mee afdrukt, afbeeldingen, wat verf, markers, potloden etc. In de cursus geef ik de toelichting bij alle materialen.

In het materiaalpakket wat bij deze cursus hoort zitten alvast 8 prints die je meteen kunt gebruiken en het zelfklevende canvas voor de bonusmodule. 

Hoe lang duurt de cursus?

Je hebt een heel jaar toegang tot de cursus. Zo heb je heel ruim de tijd voor het rustig doorlopen van de modules, het bekijken van de video’s en het maken van jouw eigen kunstwerk. Je kunt alles in jouw eigen tempo en volgens jouw intuïtie volgen. Je kunt in de cursus ook een werkboek downloaden en uitprinten. Handig om aantekeningen in te maken en om als naslagwerk te gebruiken. Deze cursus is een stevige basis waar je vervolgens zelf mee verder kan werken op jouw manier.

Wat krijg ik allemaal als ik me inschrijf voor deze cursus?

Je krijgt inzicht in materialen, gereedschappen, technieken en concrete tips hoe deze te gebruiken. Ik ga je helpen met de verschillende technieken en met het verder experimenteren, het uitwerken van je afgedrukte afbeeldingen.  Bij de cursus hoort een werkboek en de bonusmodule ‘afdrukken op zelfklevend canvas’ en optioneel toegang tot een besloten Facebookgroep, waar we tips, weetjes en feedback uit wisselen en waar we elkaar inspireren.  Gedurende de cursus is er vier keer een Q&A sessie via Zoom, waar je ook al je vragen kunt stellen. Je ontvangt een materiaalpakket met  zelfklevend canvas en 8 geschikte prints, zodat je hier meteen mee aan de slag kan. 

Als bonus krijg je ook toegang tot de online cursus Gelliplate Printing. 

Inhoud van de cursus

 1. Introductie, materialen en de eerste tips
 2. Papier en afdruksoorten
 3. Prepareren papier en ondergrond maken
 4. De eerste twee technieken met prints/kopieën
 5. Afdrukken en uitwerken op zelfklevend canvas 
 6. Afdrukken vanuit een tijdschrift
 7. Een andere techniek met prints/kopieën
 8. Afdrukken vanuit een krant
 9. Afdrukken met transparanten
 10. Wat kun je er nog meer mee
 • Je krijgt een heel jaar toegang tot deze 10 modules in mijn online cursusomgeving, incl.  een besloten Facebookgroep t.w.v. 200 euro
 • Vier keer een live-online Q&A sessie via Zoom, t.w.v. 98 euro
 • Bonusmodule Afdrukken op zelfklevend canvas t.w.v. 59 euro
 • Toegang tot de online cursus Gelliplate Printing t.w.v. 49 euro
 • Een materiaalpakket t.w.v. 24 euro.
 

Deze cursus heeft een totale waarde ruim 420 euro

Word jij hier enthousiast van? Meld je dan nu aan voor de

speciale prijs van 189 euro!

Nadat je je hebt aangemeld stuur ik je het startpakket op en geef ik je toegang tot de cursus Gelliplate Printing. De bonusmodule Afdrukken op Zelfklevend Canvas is in de cursus opgenomen.