Gebruiker avatar

Pimp je Artjournal – Verrassende Afdruktechniek

13 weken
Alle niveaus
1 les
0 quizzen
17 leerlingen

Omdat de covers van artjournals vaak nogal saai zijn, vond ik het leuk om deze een beetje op te fleuren. Een superleuke manier om dat te doen is met behulp van zelfklevend canvas waarop je een afdruk kunt maken met een speciale techniek. 

In deze verrassende cursus ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je een afdruk kunt maken op zelfklevend canvas. Je leert ook hoe je jouw afdruk dan weer verder uitwerkt en hoe je het op je artjournal, notebook of e-reader plakt, of waar dan ook…….

Het leuke is, dat als je deze techniek beheerst, dat je dit ook op papier kunt doen, dus ook in je artjournal! Er komt geen drukpers, belichtingsapparatuur of chemicaliën aan te pas, het is een verrassende en alternatieve druktechniek.

Deze online cursus ‘Pimp je Artjournal’  is een onderdeel van de complete cursus ‘Alle Verrassende Afdruktechnieken’ .

Naast de afdruktechniek zelf leer je ook hoe je verder door kunt werken op je afbeelding op jouw eigen manier met kleuren en materialen die jou aanspreken!

Als je de cursus hebt gevolgd dan weet je alles over materiaal- en gereedschapsgebruik, aan welke criteria je afbeeldingen moeten voldoen en kun je techniek toepassen op een manier die jij leuk vindt. Bovendien krijg je inzicht in compositie en kleurgebruik. Je hebt zo een stevige basis om mee verder te werken. Je krijgt inzicht in materialen, gereedschappen, technieken en concrete tips hoe deze te gebruiken. Ik ga je helpen met de techniek en met het verder experimenteren, het uitwerken van je afgedrukte afbeelding. Je krijgt een basis materialensetje thuis gestuurd.

Inhoud van de cursus

  1. Inleiding en voorbereiding
  2. Compositie en kleurgebruik
  3. Wat heb je nodig – materialen
  4. Ondergrond, achtergrond en afbeelding
  5. De afdruk tevoorschijn laten komen
  6. Verder uitwerken van je afdruk
  7. De laatste afwerking en het opplakke

Ik heb een gratis e-book voor je geschreven met alvast de eerste weetjes en tips bij deze cursus.

Iedereen kan meedoen, of je nou veel of weinig creatieve ervaring hebt. Ik leg je stap voor stap uit hoe het werkt en geef je tips hoe je verder kunt werken en met welke materialen je dat kunt doen. Je gaat dit uitwerken op je eigen manier. Na het leren van deze techniek heb je een heel mooi uitgangspunt om mee verder te werken, wat je ook in deze cursus gaat doen.
In de cursus geef ik de toelichting bij alle materialen. Na aanmelden ontvang je een materiaallijstje en het materiaalpakket wat bij deze cursus hoort. Daar zit het zelfklevend canvas in, inclusief een aantal prints die je meteen kunt gebruiken. De overige materialen zoals verf kun je natuurlijk zo gek maken als je wilt. Misschien heb je nog wat liggen thuis wat je kunt gebruiken. Een prijsindicatie voor het materiaal waar je in afdrukt is ca. 12,50 euro.
Dat is een bewuste keuze. Ik wil je namelijk graag helpen om in actie te komen en het tot een succes te maken voor jezelf.  Uit ervaring weet ik dat een dergelijke cursus vaak wordt gezien als iets wat je later kunt oppakken. Maar ik gun het je om hier echt prioriteit aan te geven, de ruimte te maken die nodig is om er werk van te maken voor jezelf. Je hebt met 4 maanden ruim de tijd voor de video’s en het maken van jouw eigen kunstwerk. Je kunt het alsnog in jouw eigen tempo en volgens jouw intuïtie volgen. Deze cursus is een stevige basis waar je vervolgens zelf mee verder kan werken op jouw manier.
Je krijgt inzicht in materialen, gereedschappen, technieken en concrete tips hoe deze te gebruiken. Ik ga je helpen met de techniek en met het verder experimenteren, het uitwerken van je afgedrukte afbeelding. Je krijgt een materialensetje thuis gestuurd.