Gebruiker avatar

Alle Verrassende Afdruktechnieken

52 weken
Alle niveaus
10 lessen
0 quizzen
17 leerlingen

In deze complete en verrassende cursus ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je op verschillende manieren een afdruk kunt maken . Er komt geen drukpers, belichtingsapparatuur of chemicaliën aan te pas, het zijn daarom verrassende alternatieve druktechnieken.

Deze online cursus bevat alle kennis, technieken en inspiratie uit de complete cursus ‘Verrassende Afdruktechnieken’ die ik al vele jaren met succes in het atelier geef als tweedaagse workshop.

Als je de cursus hebt gevolgd dan weet je alles over materiaal- en gereedschapsgebruik, aan welke criteria je afbeeldingen moeten voldoen en kun je technieken toepassen op een manier die jij leuk vindt.  Je hebt met je gemaakte afdrukken een mooi uitgangspunt om op verder te werken en er jouw eigen draai aan te gaan geven.

Je krijgt inzicht in materialen, gereedschappen, technieken en concrete tips hoe deze te gebruiken. Ik ga je helpen met de techniek én met het verder experimenteren, het uitwerken van je afgedrukte afbeelding. Je krijgt een basis materialensetje thuis gestuurd met geschikte prints en zelfklevend canvas. 

Inhoud van de cursus:

  1.  Introductie, toelichting bij de materialen en de eerste tips
  2. Papier, prints, afbeeldingen en afdruksoorten
  3. Prepareren van je papier en het maken van een achtergrond
  4. De eerste twee technieken met een kopie
  5. Een techniek op zelfklevend canvas
  6. Een afdruk maken vanuit een tijdschrift
  7. Een andere techniek met een kopie
  8. Een afdruk maken vanuit de krant
  9. Afdrukken m.b.v. transparanten
  10. Wat kun je er nog meer mee.

Ik heb een gratis e-book voor je geschreven met alvast de eerste weetjes en tips bij deze cursus.

Iedereen kan meedoen, of je nou veel of weinig creatieve ervaring hebt. Ik leg je stap voor stap uit hoe het werkt, welke materialen je nodig hebt, wat het beste resultaat geeft en ik geef je tips hoe je verder kunt werken en met welke materialen je dat kunt doen. Je gaat dit uitwerken op je eigen manier. Na het leren van de verschillende technieken heb je een heel mooi uitgangspunt om mee verder te werken, wat je ook in deze cursus gaat doen.
In de cursus geef ik de toelichting bij alle materialen. Na aanmelden het materiaalpakket wat bij de module afdrukken op zelfklevend canvas hoort. Daar zit het zelfklevend canvas in, inclusief een aantal prints die je meteen kunt gebruiken. Deze prints kun je ook gebruiken voor een andere module. De overige materialen zoals verf kun je natuurlijk zo gek maken als je wilt. Misschien heb je nog wat liggen thuis wat je kunt gebruiken. Verder schaf je zelf de media aan waar je in af gaat drukken. In de cursus leg ik je uit welke dat zijn.
Dat is een bewuste keuze. Ik wil je namelijk graag helpen om in actie te komen en het tot een succes te maken voor jezelf.  Uit ervaring weet ik dat een dergelijke cursus vaak wordt gezien als iets wat je later kunt oppakken. Maar ik gun het je om hier echt prioriteit aan te geven, de ruimte te maken die nodig is om er werk van te maken voor jezelf. Je hebt met 6 maanden ruim de tijd voor de video’s en om de technieken onder de knie te krijgen. Je kunt het alsnog in jouw eigen tempo en volgens jouw intuïtie volgen. Deze cursus is een stevige basis waar je vervolgens zelf mee verder kan werken op jouw manier.
Je krijgt inzicht in materialen, gereedschappen, technieken en concrete tips hoe deze te gebruiken. Ik ga je helpen met de techniek en met het verder experimenteren, het uitwerken van je afgedrukte afbeeldingen. Je krijgt toegang tot een besloten Facebookgroep en een live Q&A sessie. Je krijgt na je aanmelding toegang tot de besloten Facebookgroep en je krijgt een basis materialensetje thuis gestuurd. En natuurlijk een heleboel inspiratie!