mixed media

Speelse Waslagen

Tekeningen onder en over was

In deze workshop speel je met lagen van papier, inkt en was, waarbij elke laag iets nieuws toevoegt aan je werk. Of je nu abstract of figuratief werkt, je ontdekt telkens weer nieuwe mogelijkheden.

We beginnen met het maken van eenvoudige tekeningen op fijn vloeipapier, met potloden, inkt en andere mooie materialen. Je hoeft geen ervaren tekenaar te zijn – het draait om het plezier van het spelen en ontdekken. 

Het papier rangschikken we in lagen op paneeltjes zodat er een spel van lijnen en vormen ontstaat.  Over deze lagen brengen we transparante was aan. De was verzacht, geeft een subtiele glans en maakt het werk een beetje mysterieus.

De waslaag kun je verder gaan bewerken door erin te krassen wat zorgt voor verrassende effecten. Dit proces van lagen aanbrengen en krassen maakt elk werk uniek. 

In deze workshop draait het om experimenteren en genieten van het proces. Je werkt met speelse lagen van papier, inkt en was elke laag voegt iets nieuws en verrassends toe aan je werk.


Deze workshop is incl. bijna alle materialen, koffie, thee en een heerlijke lunch. Je brengt zelf aquarelpotloden en/of Stabilo Woodies mee in een een paar kleuren waar je graag mee werkt.  Verf, inkt, alle papiersoorten en een houten paneeltje krijg je in de workshop. Na aanmelding ontvang je een volledig overzicht van alle materialen die je gaat gebruiken. 

Jouw investering voor deze dag is 117 euro.

 

Wanneer is het?

Woensdag 9 april van 09.30 uur tot 15.30 uur

Je kunt je opgeven door mij een berichtje te sturen via onderstaand contactformulier.

Creativity takes courage
Henri Matisse