WIE BEN IK

Creativiteit, in allerlei vormen, is voor mij van jongs af aan al erg belangrijk. Het kijken naar expressieve schilderkunst heeft me altijd veel plezier gegeven en gaf inspiratie om dit zelf te gaan doen. Vanaf 2010 ben ik hier actief mee aan de slag gegaan. Ik merkte dat het schilderen voor mij een uitlaatklep werd en dat ik het heerlijk vond te ontdekken wat kleuren, vormen en composities met elkaar kunnen doen.
Het is geweldig om iets te creëren, te laten ontstaan en te verbeelden op mijn eigen manier. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Soms heb ik werkelijk nog geen idee wat er op het doek zal komen, of wordt het gaandeweg het werken iets totaal anders dan ik van te voren had bedacht. Het is voor mij dan ook het proces wat telt en veel minder het resultaat. Als ik niet tevreden ben, begin ik gewoon weer opnieuw. Dat is het mooie van schilderen, je kunt elk moment besluiten opnieuw te beginnen.

De afgelopen jaren heb ik diverse cursussen expressief schilderen gevolg bij twee voor mij grote leermeesters: Riet Mooren en Marian Filarski. In 2015-2016 heb ik een jaar gestudeerd aan de Academie Filarski. In 2017 ben ik op deze Academie gestart met een online inspiratietraject: het Kunstdossier. Naast dit alles heb ik diverse creatieve trainingen gevolgd en heel veel verschillende inspirerende workshops gedaan. Op dit moment volg ik de jaaropleiding ‘Moderne Kunst’ aan de Vrije Academie.

Ik heb gewerkt als opleidingskundige en deze expertise zet ik ook in bij het lesgeven in mijn eigen atelier. Sinds april 2022 ligt mijn focus volledig op mijn kunst- en atelieractiviteiten. 

In het voorjaar van 2015 heb ik lesgegeven op een Centre for Education in Indonesië. Een geweldige en leerzame tijd met als resultaat een kleurrijke muurschildering op de speelplaats.

Sinds 2021 ben ik als kunstenaar aangesloten bij het  Kunstcollectief Gelderse Poort.

Recensies

Bij Sabrine/Atelier Landfort zal werkelijk iedereen zich comfortabel en geïnspireerd voelen om al het creatieve en expressieve in hem/haar naar boven te halen. Sabrine past haar begeleiding/coaching naadloos aan op de behoefte van de deelnemers. Ik heb erg veel plezier gehad; met de groep en met het schilderen. Sabrine weet je te inspireren en activeren en toch maak je alles helemaal zelf. Sabrine biedt ook veel verschillende soorten materiaal en technieken aan. Kortom, een echte aanrader!

Wouter Bosch

Een aantal jaren geleden heb ik Sabrine leren kennen als een sterke, spontane vrouw. Zelf heb ik een passie voor tekenen. Wij waren al enige tijd op zoek naar een mooi schilderij voor onze woonkamer. Toen Sabrine me vertelde over haar passie voor schilderen en over haar gedachten hierbij, waren we meteen enthousiast. Er waren enkele werken die ons aanspraken, hieruit hebben we een goede keuze gemaakt. Je ziet haar passie voor schilderen terug in haar werken met haar eigen expressie erachter, maar je kunt er ook je eigen interpretatie aan geven. Na ruim 2 jaar hangt haar schilderij nog steeds op een mooie plek in onze woonkamer.

Monique ten Westenend

Tijdens een gezamenlijke sabbatical begin 2015 heb ik in Indonesië het ‘kunstenaarsvuur’ in Sabrine zien oplaaien. Met bewondering en verbazing zag ik hoe ze opgaat in haar werk, en destijds ook het begeleiden van kinderen in het ontdekken en spelen met materialen, technieken en kleuren. Sabrine is een begiftigd schilderes, die door haar niet aflatende ontwikkeldrang blijft onderzoeken, leren en creëren. De 4 schilderijen die ik van haar heb zijn dan ook verschillend van stijl, figuratief zowel als abstract, hetgeen haar veelzijdigheid toont. Ik vond het erg mooi om tijdens onze reis getuige te zijn van het proces dat heeft geleid tot de definitieve keuze van Sabrine voor het schilderen.

Simone Sevink september 2015

Sinds enige tijd zijn wij hele tevreden eigenaren van het prachtige kunstwerk “Matters of the Heart”. We hebben het schilderij een paar dagen mogen proefhangen in onze kamer of het bij ons paste. En onze eerste indruk werd gedurende die dagen versterkt. Het kunstwerk roept liefde op bij ons. Door het reliëf wat in het schilderij is aangebracht en de manier van schilderen lijkt het alsof het hart onze kamer in komt en onze harten raakt. Sabrine vertelde daarnaast enthousiast over het tot stand komen van het schilderij. Hieruit konden wij opmaken dat ze er met veel passie aan gewerkt heeft en die passie zien wij iedere dag terug in het prachtige “Matters of the Heart”.

Taco & Ingrid Hanou

Heel blij met het schilderij wat Sabrine heeft gemaakt voor mijn massagepraktijk.
Vooral het overleg over de vorm, maat en kleur van het schilderij vond ik heel prettig.
Sabrine heeft mijn eigen tekst verwerkt in het schlderij wat het voor mij dan ook heel bijzonder maakt. Ik geniet er nog elke dag van!!!.

Marielle

Sabrine Swanenberg ken ik al heel wat jaren, al ver voordat ze begon met schilderen. Sabrine is een vriendin (geworden) vooral omdat ik met haar over van alles en nog wat, gezellig kan kletsen. Ondanks dat ik haar dus dacht te kennen, overviel het schilderen van haar mij als donderslag bij heldere hemel. Een duivelse/Duivense schilder uit een doosje. Sabrine schildert vanaf het begin op een abstracte manier die mij erg aanspreekt. De verhoudingen, balans, symmetrie of juist het ontbreken daarvan in haar composities en haar kleurgebruik spreken mij erg aan. Een mate van vrolijkheid, enthousiasme en evenwicht waar ik me prettig bij voel. Ik heb enkele werken van Sabrine in mijn huis hangen en elke dag weer ervaar ik weer even die donderslag van toen. Bedankt lieve Sabrine!

Mike Versteegh